Terug naar de bron

‘De tijd vliegt’ is een bekende uitspraak. En ook nu is die op zijn plaats. Wat lang geleden dat we een bericht hebben geplaatst!
De winter is voorbij. We gaan voorwaarts in het Koninkrijk van God. De afgelopen tijden heeft de Heer ons doen groeien in een diepere relatie met Hem. Ook de huisgroepen zijn gezegend. Mensen groeien in hun identiteit in Christus. De Heer leidt ons om nog meer Zijn Woord te LEVEN.

Madagaskar zit tot nog toe dicht voor ons, hoewel ons verlangen groeit om daar de christenen op te bouwen in hun geloof.
Afgelopen najaar werden zij daar flink geschud toen Louisa, onze vriendin en voorgangster, terwijl zij in het ziekenhuis was om zieken te genezen door gebed, zelf werd getroffen door een beroerte. Zij kon niet meer spreken en haar rechterkant werkte niet meer. Vanaf het begin gaf ze aan dat het een aanval was van hekserij. Een heel reële zaak in dit land.
Maar Gods kracht is groter! Louisa herstelt bovenmate goed. Haar spraak is terug en ze kan weer lopen en haar arm bewegen!
Toen ze deze winter een verbouwing hadden aan het kerkgebouw vonden ze inderdaad bij de achterdeur een klein flesje in de grond met verschillende attributen erin, zoals naalden. Een bekend gegeven in Madagaskar, wat duidt op een vloek die over hen was gebracht. Ze konden achterhalen dat het flesje er eind van de zomer was geplaatst.
De vijand zit niet stil om het werk van God aan te vallen, maar Jezus is Koning!
Jezus is gekomen om de werken van de duivel te verbreken. 1 Johannes 3 vers 8
De vloek is verbroken. Gods werk breidt zich uit!

Het zijn tumultueuze tijden. Alles wordt geschud. Onze aandacht wordt naar alle kanten getrokken. Omstandigheden schreeuwen en duwen ons in allerlei richtingen. Maar de Heer roept ons op: Ga terug naar je bron.
Juist in deze tijden is het belangrijk om terug te keren naar de bron. God Zelf.
Hij is de bron van het leven. Hij wil dat onze aandacht op Hem is. In Hem is rust en aanvaarding. Hij wil Zichzelf en Zijn plannen en passies aan ons openbaren. Zodat Hij nog een bijzonder werk in ons en om ons heen kan doen.
Zoals een vermoeide reiziger bij een put rust neemt om te drinken en verfrist te worden, zo moet ook iedere gelovige steeds opnieuw de tijd nemen bij de bron van leven om te putten uit Gods inzichten, wijsheid en genade. Terug naar de bron.

Psalm 103 zegt ons om niet één van Zijn weldaden te vergeten. Wat zijn die weldaden? Zijn bloed dat voor jou gevloeid heeft om je te bevrijden van zonden, Zijn constante liefde en genade voor jou, Gods voorzieningen voor jou. Om er maar een paar te noemen.
Terug naar de bron, breng in herinnering, vergeet niet. Want God is Zelf je bron en je kracht. Hij voorziet in rust, in vreugde en in sturing.

De reis van het leven heeft je misschien verwond, vermoeid of teleurgesteld. Maar blijf niet door sjokken.
Ga terug naar de bron!

Schrijf je in als je via email een berichtje wilt krijgen zodra we een nieuw verhaal plaatsen.

Categorieën: