Verspreid het licht

Yes, de dagen worden weer langer en het licht gaat helderder schijnen. God is licht en dat heeft aantrekkingskracht, geeft hoop en doet leven. Wat is dat toch een vaste grond. Om Hem echt te kennen, dat is leven!
De laatste zondag van vorig jaar liet Arjan het licht stralen en sprak tijdens de dienst over Gods beloften aan ons. Wie nog wat tijdverdrijf zoekt, kan de dienst bekijken met deze link.
En 7 februari is het Amanda’s beurt om het Woord te delen tijdens de zondagochtenddienst.

 

De Heer zit niet stil en gaf ons een tijdje terug een mooi project om uit te werken. We zijn er lekker druk mee aan de gang. Dit idee lag al een aantal jaar op de plank te wachten en we dachten dat het vooral een project zou worden voor Madagaskar. Maar nu liet de Heer het weer opborrelen. Maar… voor het Nederlandse volk.

Laten we het uitleggen. Jaren terug liepen we tegen een cursus aan van New Tribes Mission, een zendingsorganisatie die Bijbellessen heeft ontwikkeld voor zendelingen, die naar gebieden gaan waar nog weinig kennis is over God en de Bijbel. Stap voor stap nemen deze lessen mensen mee in, wie God is en in Zijn geweldige nieuws voor deze wereld.
We waren toentertijd geraakt door deze methode en dachten dat we het op een dag misschien wel konden gaan gebruiken in Madagaskar.

Maar inmiddels zijn er in onze maatschappij ook steeds meer mensen die niets of weinig weten van het geweldige nieuws van God voor hen. En de hoop en vaste grond, die er is in het kennen van God. Deze eenvoudige lessen leggen juist het fundament neer om God echt te leren kennen.

De wereld zoals we het kennen is aan het wankelen en velen beginnen na te denken, dat er toch meer is dan hun eigen leventje alleen. Mensen hebben geen hoop voor de toekomst. Aardig wat mensen kampen met depressie en onzekerheid, terwijl God juist licht en een hoopvolle toekomst wil geven.
Deze lessen zijn simpel en gaan stap voor stap door het prachtige plan van God om wel hoop en een toekomst te vinden. Het is: Gods verhaal aan ons.

Aangezien veel mensen niet meer van lezen houden, hebben we maar bedacht om deze lessen in te spreken en er zo ook een luister-serie van te maken. Flink wat werk, droge monden en plakkertjes met ‘niet storen’ op de deur, maar o zo waard als mensen op deze manier hun Schepper gaan leren kennen.
Het is nog niet klaar, maar we werken gestaag verder. Dus bij deze, maken we jullie alvast warm. Deze lessen willen we gaan plaatsen op onze website en op YouTube.

Dus als jij, die dit leest nog niet zoveel over God en Zijn plan weet en als je de Bijbel en Hem beter zou willen leren kennen, dan zijn deze lessen misschien wat voor jou.
Of als je iemand anders kent die geen hoop en toekomst ziet of meer zou willen weten over de Bijbel, dan zijn dit eenvoudige Bijbellessen om te volgen.

We houden jullie op de hoogte!

Meld je aan als je via email een berichtje wilt krijgen zodra we een nieuw verhaal plaatsen.

Categorieën: