Tropisch avontuur

Tijd voor een nieuwe update. Meer dan een week is voorbij gegaan en het zat volgepakt met mooie belevenissen. Hoe vertel je dit allemaal in een bericht?!
Het trainingsweekend over profetie in de kerk in Sao Paulo werd goed opgepakt. Het is een levendige kerk en de christenen zijn hier erg enthousiast om het geleerde in praktijk te brengen. Tijdens de laatste dienst werd gevraagd of ze over elkaar wilden profeteren. Iedereen zocht iemand op om de ander te zegenen met woorden van God. Prachtig om te zien. Mensen huilden en werden erg bemoedigd. (zie foto’s)

Vorige week dinsdag reden we met onze gehuurde auto naar Paraty, een stad aan de kust van Brazilië. Je kreeg echt het gevoel in de tropen te zijn. We slingerden 4 uur door prachtig groene wouden met een diversiteit van heb ik jou daar. Lianen, palmbomen, bamboe, varenbomen en nog veel meer en dat allemaal verspreid over puntige heuvels. Wat een verwennerij. Het toetje kwam er nog bij, de blauwe oceaan met vele eilandjes.
De eerste dag waren er nog geen diensten gepland en had de voorganger besloten om ons op een boottocht langs de kust te nemen. Prachtig! Het enige was dat het de hele dag regende. Maar dat kon de pret niet drukken. We voeren langs de groene kust met 167 eilanden en 365 stranden en genoten van Gods schepping.

Uilliam, de voorganger had heel enthousiast besloten om 3 volle dagen van diensten te plannen. Op een stukje grond bij zijn huis stond het half afgebouwde kerkgebouwtje, maar ze hadden ervoor een grote tent neergezet voor schaduw voor de bezoekers. Samen met Anthony wisselden we de diensten af om de enthousiaste mensen te trainen. Velen waren verbaasd over wat ze leerden uit het Woord over Gods genezing en Zijn wil.
Een van de studenten bad voor zijn broers rug, die was beschadigd door een motor ongeluk 6 jaar terug. Tijdens het gebed voelde hij het 3 keer knakken in zijn wervelkolom en daarna was hij compleet genezen! Dank U Heer!

Elke dag had iemand van de kerk wel een heerlijke maaltijd voor ons gekookt en genoten we vaak van een waar feestmaal met verse vis en overheerlijk fruit. We hoeven echt niet bang te zijn dat we hier in Brazilië vermageren, want ze houden ook erg van zoetigheid.
De mensen gaven telkens aan hoe dankbaar ze waren dat we waren gekomen om hen te trainen.

Op zaterdag gingen we met een groep van 15 enthousiastelingen naar het ziekenhuis en konden op alle afdelingen met de zieken en verpleegsters bidden. Verschillende christenen zagen voor het eerst een wonder gebeuren terwijl ze baden voor een zieke. Een levende God die samenwerkt met Zijn kinderen! Prijs de Heer.
De training over genezing was afgerond maar er was nog tijd over, dus besloten we ze ook verder te trainen in profetie en het doorgeven van Gods woorden. Dit was compleet nieuw voor de meesten, maar tijdens de praktische oefeningen sprongen ze allemaal in het diepe.
Dezelfde avond na de dienst stonden deze kanjers vooraan en gaven woorden van God door aan wie dat nodig had. Wij stonden er als trotse ‘ouders’ bij te kijken hoe het Koninkrijk verder gebouwd wordt. Ook gaven 10 mensen hun leven aan Jezus. Halleluja!

Inmiddels zijn we weer terug in Sao Paulo en vanavond vliegen we naar de volgende bestemming, Salvador een stad in het noorden van Brazilië.
Op naar de volgende avonturen!

Meld je aan met email als je een berichtje wilt krijgen zodra we een nieuw verhaal plaatsen.

Categorieën: