In voorbereiding

De voorbereidingen zijn in volle gang. Nog geen 2 weken en dan zitten we in Brazilië. De Braziliaanse evangelisatie folders liggen al klaar en de stapeltjes zomerkleding worden uitgezocht. Dit keer is de uitdaging iets groter, want we reizen alleen met handbagage. De vliegmaatschappij had verzonnen dat een koffer per persoon per vlucht 100 euro moest gaan kosten. Nou dan gaan we toch weer in de wereldreis backpack modus: lichtgewicht reizen! Dus klein formaat Bijbels mee, weegschaal erbij en efficiënt wegen en pakken, want die folders, klompjes en dat pakje stroopwafels voor onze Braziliaanse broeders en zusters gaan echt wel een plekje krijgen.

Verder zijn we druk bezig om ons voor te bereiden op de komende lessen die we gaan geven en van de Heer te horen wat Hij de mensen wil gaan onderwijzen. Wat in ieder geval duidelijk werd om te onderwijzen is oa Gods stem verstaan en groeien in profeteren. We zien ernaar uit om de lokale christenen verder te zien groeien in deze dingen, want God wil Brazilië tonen dat Hij leeft en een persoonlijke God is!

Anthony en Daisy (die we een maand gaan helpen) zijn al in Zuid-Amerika. Zij hebben al trainingen gegeven in Grenada, Argentinië en Brazilië en christenen zijn daar uitgedaagd om nieuwe stappen te zetten in geloof. Twee weken terug zouden ze naar Bolivia vliegen en daar een maand verschillende kerken dienen, maar net 2 dagen voor vertrek begon het flink politiek te rommelen in Bolivia. Openbare diensten werden afgelast en ze werden door de lokale christenen sterk afgeraden om te komen. Bijzonder genoeg hadden ze nog geen tickets gekocht voor Bolivia, terwijl dat normaal altijd het geval is. De Heer leidt Zijn kinderen zonder dat we het door hebben. Hij kent de toekomst.

Dus wij genieten nog even van de mooie herfst kleuren, Hollandse stamppotten en pepernoten, voordat we straks mango’s en ananassen gaan eten in Brazilië.

Meld je aan met email als je een berichtje wilt krijgen zodra we een nieuw verhaal plaatsen.

Categorieën: