Meester regisseur

Het gevangenis verhaal gaat door. We zijn nog in het proces om de wekelijkse vergunning te bemachtigen, maar ze laten ons er elke week in zonder die officiële kaart. Prijs de Heer!
Gisteren was weer een voorbeeld van een pracht stukje van Gods regie. Remi, de ex-gevangene die ons in eerste instantie had geholpen om weer naar de gevangenis te gaan, berichtte ons in de ochtend dat hij weer terugkwam uit de hoofdstad. Hij had geen baan gevonden. Dus we vertelden hem, dat we die middag weer naar de gevangenis zouden gaan met Louisa als vertaler. Maar dat hij welkom was om te komen als hij zin had.

Die middag waren wij en Norine (enthousiaste evangeliste uit Louisa’s kerk) bij de gevangenis aan het wachten op Louisa. Norine kan geen Engels, dus we waren afhankelijk van Louisa voor de vertaling in de gevangenis.
Het was bijna 3 uur en Louisa berichtte ons dat ze door een langdurende bespreking helaas niet kon komen. We zeiden tegen elkaar, dat we dan niet naar binnen konden of dat Remi moest komen opdagen om te vertalen. Letterlijk nog geen 2 seconden nadat we dat zeiden, kwam hij om de hoek zetten! Precies op het juiste tijdstip verscheen hij ten tonele. Daar stond Gods antwoord voor ons neus. Hij was net van de bus uit de hoofdstad gestapt en meteen naar de gevangenis gekomen. Alsof je in een toneelstuk zit.
Als God de regie heeft, gaat alles gesmeerd!

Louisa heeft ons al gezegd, dat als wij weg zijn, ze samen met Norine doorgaat de gevangenis te bezoeken. Ze heeft de smaak te pakken gekregen, die kanjer. Weer een nieuwe tak in haar bediening. Door de omstandigheden heeft de Heer haar een duw in een volgende richting gegeven. Pappa is een meester regisseur!
Wat een zegen om samen te werken met God. Vorig jaar hebben we Louisa aan het rennen gezet wat betreft bidden voor zieken. Nu trainen we anderen uit haar kerk. En nu gaat ze ook aan de haal om het licht te brengen in de gevangenis. Koninkrijks werk!

Wel apart hoe soms je visie ongemerkt wat bekrompen kan zijn. ‘Dit en dat beleven we in Madagaskar met de Heer. Ziekenhuis, wonderen, training, gevangenis enz.’ Geweldig, maar soms niet helemaal inziend dat Gods plaatje veel groter is. Het is niet alleen bij ‘ons’ werk gebleven, maar het heeft zich uitgebreid. Wat veel mooier is!
Nu zijn Malagasy gelovigen verder aangezet tot werk in Gods wijngaard. Het Lichaam van Christus wordt sterker en breidt zich uit.
Als je maar beschikbaar en gewillig bent, kan God je overal voor inzetten.

Dus het werk van de Heer gaat door, ook als wij vertrekken. In dat opzicht kunnen we voldaan terugkijken op ons Madagaskar 3.0 bezoek. Missie volbracht (voor nu)!

(paar foto’s)

Meld je aan met email om een berichtje te krijgen als we een nieuw verhaal plaatsen.

Categorieën: