Tropische zegen

In Natal waren de meeste diensten in het weekend gepland en hadden we dus nog redelijk wat vrije tijd. De lokale christenen waren erg gastvrij en wilden ons graag de mooiste plekjes van Natal laten zien. Natal staat namelijk bekend om zijn mooie tropische stranden en zandduinen. Dus we namen het ervan!

Als eerste werden we meegenomen naar de grootste cashew boom ter wereld. Deze boom bestaat niet uit 1 boomstam, maar heeft vele stammen en takken. Als de takken de grond raken vormen zich weer nieuwe wortels. Zo is de boom uitgegroeid tot een oppervlak van wel 5 voetbalvelden. Een waar cashew bos. (meer foto’s)

Verder hebben we vanaf een klif schildpadden in zee zien zwemmen. Hebben we heerlijk gedobberd in een warme oceaan met mooie zandstranden. Genoten van lokale gerechten bestaande uit vis en garnalen. Een oud fort uit 1598 bezocht met uitzicht op de Atlantische oceaan en de moderne stad Natal. Hebben we dolfijnen zien zwemmen, terwijl we ons ontbijt nuttigden.
Werden we uitgenodigd om te eten bij verschillende hartelijke christenen thuis. En gegeten in een restaurant waar ze doorlopend vlees aan tafel serveren. Hebben we een spontane foto sessie op een klif gehad met een fotograaf die 11 prijzen heeft gewonnen in Brazilië. Hij zit in de kerk die we bezochten en wilde ons ook graag zegenen.
En als kers op de taart hebben we een buggy tocht door de duinen gemaakt. Al joelend scheurden we door de witte zandduinen met bochten en steiltes als in een achtbaan.
Wat zijn we verwend!

             

Ook de diensten in de kerk waren gezegend. Verschillende christenen kregen nieuwe inzichten vanuit het Woord van God. En velen werden genezen van kwalen, zoals versleten knieën, depressie, darmklachten en staar.

Het einde van onze maand in Brazilië kwam weer veel te snel in zicht. We namen afscheid van Anthony en Daisy. Het team wordt weer opgesplitst. Ieder gaat weer hun eigen weg om Gods liefde te verspreiden op andere plaatsen.
Terug in Sao Paulo moesten we weer 10 uur wachten op onze vlucht naar Angola. Ach, als we de vorige keer 12 uur hebben overleefd, dan overleven ook wel 10 uur wachten. Tenslotte kennen we nu alle hoekjes van het vliegveld.

Onze hemelse Pappa heeft altijd mooie verrassingen. Raad eens! Op het vliegveld In Angola kwamen we dezelfde vrouw tegen die ons op de heenreis geld had gegeven. Zij ging ook weer naar Johannesburg. Hoe verzin je het. De enige persoon die we kennen in heel Angola! Het mooie is, dat Arjan de dag ervoor nog had gezegd dat we haar zouden tegenkomen. De Heilige Geest maakt toekomstige gebeurtenissen bekend aan Gods kinderen (Johannes 16 vers 13). We hebben nog veel met die vrouw kunnen delen wat God allemaal in Brazilië heeft gedaan. Ze was geraakt.

Op dit moment maken we een tussenstop van een paar dagen in Johannesburg en zijn we klaar voor de laatste 2 vluchten terug naar Madagaskar.
Een nieuwe periode van 3 maanden kan weer beginnen!

Categorieën: