God werkt!

De tweede week van ons verblijf in Brazilië vlogen we 1500 km naar het noorden naar de staat Bahia. Bahia is tropisch en vochtiger. Een airco is dan zeker op zijn plaats.
De 1e week waren we in de stad Santo Antonio de Jesus. Anthony en Daisy waren hier al eerder geweest, dus het was een warm welkom. Ook hier werden we enorm verwend door onze broeders en zusters met fruit, snacks en Braziliaanse maaltijden.
Het lijkt erop dat we met een paar kilootjes extra in Madagaskar zullen terugkomen.

We hadden verschillende diensten in een kerk om de christenen op te bouwen in hun geloof. Ze waren erg dankbaar. Onze vertaalster vroeg nog gebed voor haar ogen, want ze had een leesbril. Na een kort gebed vroegen we haar uit een Bijbel met kleine letters te lezen. Ze was blij en verrast. Ze kon alles goed lezen!

Naast de diensten bezochten we ook een ziekenhuis in de plaats Nazaré. Er lagen ongeveer 30 patiënten en allen wilden gebed en merkten verschil en genezing. God is zo geweldig!
Arjan bad voor een jonge vrouw met dengue-hemorragische koorts. Tijdens het gebed raakte ze haar borst aan, want ze voelde al iets gebeuren. En na gebed was ze heel dankbaar, want alle pijn was weg en ze wist dat de ziekte verbroken was. (meer foto’s)

Na een week in Santo Antonio vertrokken we naar de stad Salvador. We werden gebracht door een Braziliaan. De 3 uur durende rit leidde ons door groen heuvelig landschap met een shot adrenaline. Want, zoals de meeste Brazilianen, dacht ook onze chauffeur dat hij een coureur was. Ze rijden hier van links naar rechts gebruikmakend van alle rijbanen en daarbij tegenliggers ontwijkend. De beste beschrijving voor deze ervaring is dat je deelneemt aan een wegrace computerspel. Ook de motoren persen zich tussen de auto’s door en schieten rakelings links en rechts langs je voorbij.
Prijs God voor Zijn bescherming!

Salvador is een miljoenen stad en ook hier zijn er armere wijken en wolkenkrabbers. De lokale christenen hebben ons in een luxe hotel gezet met uitzicht op de oceaan. Nog steeds moeten we nog wat wennen dat we in een andere wereld zijn. Met schone kamers, hete douches, goede bedden, airco’s, winkelcentra, snelwegen, wolkenkrabbers, enz.

Op een avond werden we uitgenodigd om bij een christen thuis iets te delen. Hij had zijn familie en vrienden uitgenodigd voor deze ontmoeting. Tot onze verbazing kwamen we terecht in een groot huis wat voor Nederlandse begrippen een miljoenen villa genoemd kan worden. Een barbecue stond buiten met overvloedig vlees. En een kok maakte op verzoek gevulde pannenkoeken klaar.
De christenen waren erg gezegend en velen ontvingen genezing. Daisy en Amanda konden een jonge vrouw bemoedigen die rondliep met enorme schuldgevoelens door abortus. Haar moeder bleef haar maar beschuldigen van haar daad. Naast uitleg dat ze nu vergeven was door God, baden we voor een herstelde relatie met haar moeder. De volgende dag kregen we bericht dat haar moeder die ochtend spontaan vergeving had gevraagd en dat de hele atmosfeer in huis veranderd was. Prijs de Heer!

Dit weekend werd er een seminar gehouden over God’s genezing. Op zaterdag gingen we met 24 mensen naar een groot ziekenhuis om zieken te genezen. Iedereen kwam enthousiast terug en iedereen had God door hun handen wonderen zien doen. Het is altijd zo mooi om te zien, dat christenen erachter komen dat God ook door hen heen wil werken. Je hoeft daar niet speciaal voor te zijn. Jezus is speciaal en Hij woont in ons!

Morgen vliegen we weer verder naar het noorden. De stad Natal wordt onze volgende bestemming.

Categorieën: