In de startblokken

Er is veel bedrijvigheid gaande, want Madagaskar maakt zich op om een nieuwe president te kiezen. Morgen is de grote dag. Dit keer doen er maar liefst 36 kandidaten mee. En ieder van hen roept uiteraard om de meeste aandacht. T-shirts worden uitgedeeld (doet het hier altijd goed). En zo rijden er al weken busjes door de straten met grote boemboem boxen op het dak en veel herrie. Elf kandidaten maken zelfs voor een maand gebruik van een helikopter om zo de show te stelen. Als er dan zo’n heli langskomt geeft dat natuurlijk veel bekijks, want die zijn hier zeldzaam.

Als er niemand gekozen wordt met een meerderheid van 50% (zeer waarschijnlijk) dan is er volgende maand nog een ronde en strijden de 2 grootsten.
Tot nog toe zijn er nog geen onlusten (zoals meestal het geval is). Hoewel we in het ziekenhuis wel voor een vrouw hebben gebeden, die in haar huis overvallen en in elkaar geslagen was door een aanhanger van een andere kandidaat.

Bid dat er een eerlijke, betrouwbare, onomkoopbare president aan de macht komt, die echt een hart heeft voor zijn eigen volk (en niet zijn eigen zakken). Zoals ons verteld is, is geen van de kandidaten een wedergeboren christen, die Jezus als Heer en Vredevorst dient.

De afgelopen tijd was rustig. De Malagasy uitdrukking ‘moramora’ (rustig aan) kwam tot zijn recht. De geplande training met de christenen ging toch nog maar even niet door, want de meesten waren nog op vakantie bij familieleden. Zo waar, het was tot november nog (zomer)schoolvakantie. De kinderen hadden al 3 maanden vrij!
Ze hebben hier maar besloten om binnen een paar jaar de zomervakantie op te schuiven naar januari. Dat komt oa beter uit voor kinderen die in deze periode op het land moeten werken en anders van school gehouden worden. Want in juli is er niets te doen op het land.
Ook was Louisa in deze maanden druk met een extra verdieping op haar huis te laten bouwen, dus zo doende werd de training toch nog maar even in de week gezet. Louisa zei wel enthousiast dat als we terug zijn van Brazilië, we aan de slag kunnen. (meer foto’s)

Ze vertelde ons ook nog een leuke bemoediging. Ze had haar kennis om zieken te genezen gedeeld met haar schoonzoon die ook bekeerd is. Die had de stoute schoenen aangetrokken toen hij bij iemand in een ander ziekenhuis op bezoek was. Die persoon had flinke maagklachten en kon niet eten. De schoonzoon bood aan om te bidden.
Hij bracht in praktijk wat hem verteld was, dus gebood hij de pijn en ziekte weg te gaan in Jezus’ naam. Meteen zei die persoon na gebed, dat hij trek had en begon zo te eten, tot verbazing van de omstanders. Prijs de Heer! God is zo goed, Hij bevestigt Zijn Woord met wonderen. Het maakt voor Hem niet uit welke christen Zijn Woord in praktijk brengt!

Kijk, hier word je nou zo blij van. Dat andere christenen aangespoord worden en gaan doen wat Jezus ons geleerd heeft. Het goede nieuws van redding én genezing brengen!

Maar in deze ‘moramora’ periode hebben we niet stilgezeten. Nu was er mooi tijd om wat te sleutelen aan de website. Zo is de ‘Goed nieuws’-pagina wat uitgebreid met meer uitleg en verwijzingen voor mensen die niet weten hoe Gods vork nu in de steel zit.
En er is een ‘Reactie’ pagina bijgekomen om mensen verder te helpen in hun avontuur met God. Dus lees maar raak.

Dat het rustiger zou zijn in de 1e periode in Madagaskar, was eigenlijk al voorzegd. Vlak voordat we vertrokken, had een medechristen de indruk dat God wilde zeggen, dat in de 2e periode de mensen veel meer open zouden staan voor wat wij met hen te delen hebben.
Nou, daar begint het aardig op te lijken. Pappa weet ook alles. Dus we waren gewaarschuwd.
De agenda voor Brazilië begint zich overigens ook al aardig op te vullen. Het team is uitgenodigd bij verschillende kerken in Sao Paulo, Salvador en misschien Rio (nog niet bevestigd).

Dinsdag de 13e vliegen we in 2 dagen naar Sao Paulo, Brazilië.
Laat de sneeuwbal maar gaan rollen.

Categorieën: