Neergestreken in Antsirabe

Wel heel handig als je weer in een stad zit, waar je eerder gewoond hebt. Straten, winkels, straatstalletjes, verkopers, bedelaars en bus routes zijn bekend. Zelfs sommige straathonden herkenden ons nog. ’s Nachts heb je soms het idee dat je in de buurt woont van een hondenpension. Het blaft maar door. Dus oordoppen doen het hier goed!

We hadden 5 maanden terug bij een vriendin onze fietsen en 2 koffers met wat kleding en spulletjes gestald. Die moesten even verhuisd worden met een riksja naar ons appartementje, aan de andere kant van de stad. In ditzelfde appartement hebben we 2 jaar terug ook gezeten. Nina, Tiana en 4 kinderen wonen boven en wij huren beneden hun appartement. (foto’s/video’s) Opmerking: de fotogalerij is iets veranderd. Als je nu uitleg bij een foto wil, moet je eerst op de foto klikken, dan de opties-knop en ‘informatie’ kiezen.

Direct na onze intrek in ons appartement, konden we de volgende dag met Nina mee naar het dorp waar ze normaal naar toegaat om te evangeliseren. Het was een vrouwen-bijeenkomst en we konden ons getuigenis geven en uitleggen, wat het is om geboren te worden als een kind van God.
Aankomende zondag gaan we er weer heen en tonen dan de Jezus film voor vrouwen met onze mini projector. Bid voor harten die rijp zijn. Verschillende vrouwen weten wel veel (denken ze), maar hebben nog nooit hun hele leven aan God toevertrouwd om zo echt een kind van Hem te worden. Bid dat ze zullen inzien, dat Hij nu juist dit van hen verlangt.

We hebben weer verschillende vrienden ontmoet, waaronder Louisa. Ze nodigde ons uit om weer met haar naar het ziekenhuis te gaan om zieken te genezen. De maanden dat wij weg waren, heeft ze dit trouw verder voortgezet. Prijs de Heer! Wat een kanjer. Ze is nog steeds heel dankbaar en zegt dat God ons had gestuurd om haar daarin te trainen.
Met onze nieuwe stapel zelf geprinte traktaten over redding door Jezus uit Nederland doken we weer het bekende ziekenhuis in. De Heilige Geest was machtig bezig. Velen merkten verschil na gebed. En bij een aantal mensen gaf God ons duidelijk een woord, wat wij aan hen moesten doorgeven. Hij weet wat er in hun levens speelt en wil hen altijd, ofwel door correctie of bemoediging, tot redding brengen.

Bewaard voor een brand! Precies op het moment dat onze bovenburen weg zouden gaan en langs de meterkast liepen, zagen ze een beginnend vlammetje bij een stroomdraadje uit de meterkast. Er kon dus precies op tijd ingegrepen worden en het probleem kon verholpen worden. Wij zouden anders nietsvermoedend aan de andere kant van het muurtje hebben gezeten. Niet reagerend op een brandlucht, want dat is zeer normaal hier in een land waar ze overal hun afval verbranden en een vuurtje maken om op te koken.
God bewaart Zijn kinderen voor onheil! Halleluja!
Wie zou geen kind van Hem willen zijn!? Hij bewaart niet alleen nu, maar wil dat ook voor de eeuwigheid. Hoe fantastisch is onze God!

Categorieën: