Lente in Nederland!

En ├│f we het warme weer hebben meegenomen uit Madagaskar! Het is hier nu uitzonderlijk mooi en warm voor de tijd van het jaar. Wat is onze Pappa goed voor ons. Nu kunnen we goed acclimatiseren wat het weer betreft. Opnieuw gebedsverhoring!

We willen jullie niet onthouden van een speciale ontmoeting, die we nog hadden de laatste dag in Madagaskar. Amanda had de Heer gebeden, om nog een bijzondere ontmoeting met iemand te hebben, voordat we Nederland zouden bereiken. En direct de volgende ochtend konden we aan de slag. Na ons ontbijtje in het hotel kwamen we Didier tegen. Zijn leven was een grote puinhoop geworden met scheiding, overmatig alcohol gebruik en zijn kinderen niet meer zien. Hij vertelde ons zijn levensverhaal met een pot bier in zijn hand en veel grove taal.
Maar toen Jezus op aarde was, bevond Hij Zich ook tussen zondaren, hoeren en oneerlijk gespuis. Om hen het Koninkrijk van God te tonen en hen uit dat leven omhoog te trekken tot een heerlijk leven in vrede met God. Zo konden wij ook Didier vertellen over de vrede met God door Jezus en hoe wij dit verkregen hadden. Hij was onder de indruk, maar dacht zijn vrede ook wel zelf te kunnen vinden. Toch accepteerde hij graag gebed, toen we aan het eind van het gesprek aanboden om voor hem te bidden. Hij was erg geraakt door het gebed en gaf aan dat het niet onze woorden waren, maar echt woorden van God. Ook die avond en volgende ochtend, toen we hem tegenkwamen, bedankte hij ons nog voor het gesprek en gebed.
Mensen hebben soms meerdere stappen nodig om tot het punt van overgave aan God te komen. Dat hadden wij ook. Maar onze Pappa zal verder gaan om Didier te trekken met Zijn liefde en Hij wil niets liever dat ook hij (door Jezus!) echte vrede krijgt met zijn Schepper.

Hoe geweldig is het om samen te werken met God om mensen te wijzen op Zijn redding, bevrijding en genezing!

Verder gaat het goed met ons. We moesten de eerste weken hier in Nederland erg wennen dat het zo laat donker wordt en dat de schemer zo lang duurt. Niet verkeerd natuurlijk, maar toch even vreemd nadat we 10 maanden de zon om 6 uur zagen ‘uitgaan’.

Ook genieten we enorm om over de vlakke goed aangelegde wegen zonder chaotische drukte te fietsen. Heel ontspannen, zeg! Maar van de overdaad in winkels (en overal) moesten we wel even slikken. Het is gewoon een hele andere wereld.
We hebben inmiddels veel van onze familie en vrienden weer ontmoet en beginnen te wennen aan de Hollandse cultuur. Verder duiken we in Gods Woord, geven wat Bijbelstudies voor wie wil horen en gaan zien wat de Heer nog meer in petto heeft.

Het lenteseizoen is weer aangebroken en daarmee ook de hardloopwedstrijden in dit land. Arjan heeft maar besloten om reclame te rennen voor onze Heer door zijn krachten te meten op de 10 kilometer afstanden in Jezus-shirts. Hij werd 15e bij zijn eerste wedstrijd (van de 150 deelnemers).
Hij heeft natuurlijk een pracht getuigenis hoe God hem heeft genezen van een knieblessure waardoor hij nu weer kan hardlopen. Alle eer aan God! Dank U, Jezus!

Verdere plannen zoals een tijdelijk baantje, data voor terugkeer naar Madagaskar of andere avonturen, blijven nog even in het midden.
We zullen jullie op de hoogte houden!

Categorie├źn: