Zeg: Jezus!

Het nieuwe jaar is alweer aangebroken. Verwacht vooral nieuwe belevenissen, avonturen en verrassingen met de Heer! Want Hij is goed! Zijn plannen voor dit jaar zijn groter dan de onze. Dus pas je verwachtingen aan!

Begin januari hebben we weer een bliksembezoek gebracht aan Réunion om een nieuw visum van 3 maanden te bemachtigen. We hadden maar besloten dat 1 dagje wel genoeg was dit keer. Réunion is een prachtig eiland, maar we hebben het al ontdekt met de 2 vorige bezoeken. Uiteraard hebben we nog wel met volle teugen genoten van een goede cappuccino en een heerlijk Frans gebakje.
Precies een dag voor vertrek bracht een cycloon een bezoek aan de oostkust van Madagaskar, maar zij was flink in kracht afgenomen voordat ze de kust raakte. Dank U Jezus! Helaas zijn er nog wel in de binnenlanden doden gevallen door landverschuivingen als gevolg van veel regenval.
Afgezien van de regen hadden wij er tijdens ons bliksembezoek aan Réunion verder geen grote hinder van. Op de terugreis naar Antsirabe waren de gevolgen in de hoogvlakte wel goed zichtbaar. De rivieren waren flink buiten hun oevers getreden en op plekken waren rijst- en maisvelden ondergelopen. (zie foto’s)

Dus nu met een nieuw visum op zak kunnen we er weer tegenaan tot 20 maart, want dan staat onze vlucht naar Nederland gepland. Tja, de tijd vliegt om en ons moederland verplicht ons helaas om een bezoek van een aantal maanden aan Nederland af te leggen. Maar goed, daar zijn we nog even niet mee bezig. We zijn nu hier, dus we willen nog tot grote zegen zijn hier.

Zoals bekend, gaan we elke vrijdag met Louisa (een Malagasy voorgangster) naar het ziekenhuis voor een wonderen bezoek. Een paar weken terug kwamen we bij een bed van een man die niet meer kon praten. De familie vertelde ons dat het was gekomen door een hartaanval. Soms zet je weleens vraagtekens bij diagnoses hier, maar we zijn toch geen artsen. Het is de Heer die geneest. Wat het probleem dan ook is.
Na gebed zeiden we hem dat hij het woord ‘Jezus’ moest zeggen. Toen hij dit vervolgens zei, was er grote verbazing en blijdschap bij de familie. Prijs de Heer. Er is kracht in de naam van Jezus!

Pas werden we ook nog erg bemoedigd. In september hebben we een week Bijbelse training gegeven aan Hery en Doris. De laatste dag ging de les over goddelijke genezing en Louisa was daar toen ook bij. Ze vertelde ons nu, dat wat ze daar geleerd had, ook direct in praktijk had gebracht. Er was een vrouw in haar buurt die al een jaar ernstig ziek was. Louisa vertelde, dat ze toen naar die vrouw was toegegaan en voor haar gebeden had zoals we haar geleerd hadden. Direct werd deze vrouw genezen. Prijs God!
Hoe belangrijk is het om je kennis te delen met anderen, zodat zij ook krachtige werkers in het Koninkrijk van God worden!

Vorige week zijn we een nieuwe uitdaging aangegaan. We zijn begonnen om eens in de week Engelse les te geven aan kinderen in Louisa’s kerk. Veel van deze kinderen gaan niet naar het voortgezet onderwijs, omdat ze hun ouders moeten helpen met het werk op het land (bakstenen tillen). Dit brengt per kind ‘maar liefst’ 1 euro per dag op. Heel triest om te horen, want dit is heel zwaar werk.
Deze kinderen zijn erg leergierig en wilden graag Engels leren. Dus we hebben de uitdaging maar aangenomen om hen les te geven. We hebben geen ervaring met Engels lesgeven, maar je weet in Madagaskar al gauw meer dan de Malagasy mensen zelf. En de Heer helpt!
Dus met wat creativiteit, herhaling van zinnetjes, een simpel Engels lied, rollenspel en heel wat gegiechel, vliegt een les zo om. Overigens zitten er niet alleen kinderen, maar ook erg leergierige volwassenen bij, die hun kennis willen vergroten.

Het feest gaat wel door. De Heer is aan het roer!

Categorieën: