Op stap

Het weer is hier aardig aan het veranderen. In oktober liepen de temperaturen op tot 30, maar nu is dat zo rond de 24 en is er bijna elke dag regen. Als het dan zo hoost, dan zijn de straten in no time kleine riviertjes. Lekker glibberen in de modder, want alleen de hoofdwegen zijn hier bestraat. Het beste is dan, broekspijpen omhoog en met open schoenen aan de plassen en stroompjes trachten te ontwijken.
Ook het fenomeen: kleine schaduw, is hier nu van kracht. De zon staat nu hier om 12 uur recht boven ons, dus je schaduw is recht onder je. Wel apart, want dit heb je nooit in Nederland. En het blijft grappig om te zien.

Na het afscheid van Amanda’s ouders dachten we: nu zijn we weer met z’n tweetjes, dus hup weer aan het werk. Maar soms loopt het toch anders. De afgelopen paar weken waren een erg rustige tijd. Eens in de week gingen we naar het ziekenhuis voor een wonderen-bezoek, maar de gevangenis was nog gesloten door de pest uitbraak in het land. En ook verschillende vrienden waren te druk om met ons mee te gaan naar de dorpjes van Hery. We namen de tijd voor Bijbelstudies en gebed, maar toch waren we een beetje gefrustreerd, want we waren helemaal klaar voor een dorpen-bezoek, maar er was niemand om met ons mee te gaan voor vertaling.

Als laatste nodigden we Feno uit om aan haar te vragen of zij tijd had in haar drukke schema om mee te gaan en te vertalen. Maar voordat we het konden aankaarten, vroeg ze óns mee voor een evangelisatie actie naar dorpjes!
Haar familie runt een christelijk radiostation, voornamelijk gericht op de dorpen in wijde omgeving. Eens in het jaar doen ze een evangelisatie actie van een aantal dagen in een dorp. Feno wist dat we geïnteresseerd waren in de dorpen en nodigde ons dus uit. Hoe geweldig heeft de Heer het weer voor elkaar.
Nu gaan we mee met een ervaren team met connecties (en vertaler) en een 4×4. In plaats van zelf met lokaal vervoer, plus 3 uur te voet te gaan, als we het zelf zouden regelen. Gods wegen zijn altijd beter!

Dus aankomende maandag gaan we voor 3 of 4 dagen de bush in, 140 kilometer ten westen van Antsirabe, naar Ampahitra. Uiteraard gaat de nieuwe projector mee om de Jezus-film te kunnen tonen aan deze mensen en wordt er geëvangeliseerd en getuigt. Holladiejee, de Heer gaat met ons mee!
We bidden dat de grote regens nog even uitblijven, anders heeft zelfs de 4×4 moeite om zijn weg te vinden.

Op avontuur met de Heer. Mensen moeten weten dat Jezus leeft en redt!

Categorieën: