Geen straf, maar zegen

Alweer 3 maanden in Madagaskar! En aangezien we nog niet de luxe hebben van een lang termijn visum, verliep ons visum bijna en werd het tijd voor de visumtruc. Dat is, om Madagaskar te verlaten voor één 1 of meer dagen en bij binnenkomst weer een nieuw 3 maanden visum (is maximum) te kopen. We hadden toendertijd maar voor Réunion gekozen, omdat het de goedkoopste vliegoptie was om Madagaskar even te verlaten. Dit werd een aangename verrassing!

Réunion, ruim een uur vliegen van Madagaskar is Frankrijk in de tropen. Het was even een cultuur schok de andere kant op door de goede infrastructuur, degelijkheid, wegen en winkels. Het land is een mix van westerse comfort en prachtig tropisch landschap.
We hadden een kamer gehuurd bij particulieren. Hervé en Marie, erg lieve gastvrije mensen. ’s Avonds laat kwamen we aan en stonden even paf. Een huis met strak westers interieur, schoon, een hete douche, geen doorgezakt matras en snel internet. We moeten wel toegeven dat dat toch heel fijn is na een verblijf in een derde wereldland.

We wisten niet dat Réunion zo mooi was. We huurden voor 2 dagen een auto en toerden door het prachtige landschap met statige palmbomen, bamboe bossen, varenbomen, adembenemende steile groene bergpieken, vele watervallen, een actieve vulkaan en aan de kust stranden met een azuurblauwe zee. Wat heeft onze hemelse Vader het toch mooi bedacht allemaal! (foto’s)

Als kinderen in een snoepwinkel liepen we in de grote winkelcentra met mega supermarkten. Hier is van alles aan kwaliteitsspullen te vinden, wat soms in Madagaskar een probleem is. Zo kochten we weer een kleine fotocamera, want helaas waren we in Madagaskar ten prooi gevallen aan zakkenrollen. Je denkt dat je oplet, maar voordat je het weet is het weg. Madagaskar valt overigens erg mee met criminaliteit, maar je hebt altijd een paar rotte appels ertussen zitten.
Ook oriënteerden we op kleine beamers en geluidsboxen. We zitten er namelijk aan te denken om de Jezus-film in kleine dorpjes in de bush te gaan vertonen. En zo de mensen bekend te maken met Gods heiligheid, vergeving en liefde. Hij wil hun levens totaal ten goede op z’n kop zetten. Misschien dat we die spullen bij ons volgend bezoek, over 3 maanden, aanschaffen.

De dagen vlogen om op dit fijne eiland van Frankrijk en we kunnen er weer tegen aan tijdens onze 3 maanden in Madagaskar.

We gaan morgen terug naar Antsirabe en daar zullen daar verdergaan met ons licht te schijnen.

De contacten zijn gelegd, God opent de deuren en wij stappen in geloof.

Categorieën: