Van de gebaande paden

De evangelisatieactie naar de afgelegen dorpjes afgelopen zaterdag was geweldig. Sitraka en Jenna gaan elke zaterdag naar deze dorpjes en vertellen het goede nieuws van Jezus en wij gingen een keer mee. Ook ging er dit keer een groep studenten mee. Sitraka en Jenna geven doordeweeks engelse les op een christelijke school en de studenten waren uitgenodigd om eens mee te gaan evangeliseren. Er kwamen er zoveel opdagen, dat we ons opsplitsten in 3 teams, die naar verschillende dorpjes zouden gaan.
Het team van Amanda ging naar een dorpje waar veel kinderen waren. Daar werd een Bijbelverhaal verteld, bananen en lampionnen uitgedeeld (in verband met onafhankelijkheidsdag) en spelletjes gedaan. (meer foto’s)

Arjan ging naar een ander dorp en kon met behulp van Sitraka’s vertaling zijn getuigenis geven. Een oude man gaf daarop zijn hart aan de Heer. Hij was tijdens een eerder bezoek genezen door de Heer van een knieprobleem door een ongeluk met een ossenkar. Vervolgens werd er gevraagd of er nog zieken waren. Er was een oude vrouw met algehele malaise, maar na gebed voelde ze verlichting. Daarna was er een vrouw die pijn had aan haar enkel. Na gebed werd haar gevraagd om haar enkel uit te proberen. Ze begon met haar voet te stampen en nog eens en nog eens en was zeer verbaasd dat alles weg was. Vervolgens werd er nog een vrouw bij gehaald die buikklachten had. Na gebed kon ze bijna niet geloven dat het compleet weg was. Prijs de Heer! Hij toont Zichzelf krachtig!
Een jongen uit het dorp zag dit alles gebeuren en gaf toen ook zijn hart aan Jezus. Een oude vrouw uit een ander dorp verscheen toen en vroeg gebed voor haar dochter in haar dorp. Arjan en 2 studenten gingen met de vrouw mee naar haar dorp. Ze baden met de dochter die kortademig was en vocht achter haar longen had. Ze was genezen en heel blij. Ze vertelde dat ze Jezus al had aangenomen als Heer.
Het was een erg geslaagde middag en we wandelden voldaan terug naar Antsirabe.

De laatste week hier was nog vol met bezoekjes en etentjes met nieuwe vrienden. Vrijdag aten we, als bedank voor ons verblijf, 2 meter pizza met Nina en het gezin. Erg geslaagd! We hebben gesmuld.

Ook zijn we donderdag met Henry naar zijn rijstveld geweest bij het plaatsje Manandona, een uur buiten Antsirabe. Even uit de drukte van de grote stad. De natuur was prachtig. In het dal waren overal rijstvelden en de bergen er omheen maakten het plaatje compleet. Zijn vrouw Amy had een kleine maaltijd voor ons gemaakt in hun huurhuisje in het dorp. Vervolgens gingen we verder naar het rijstveld en zegenden zijn land voor een overvloedige oogst. Een bezoekje aan de nabijgelegen waterval kon natuurlijk niet uitblijven. Een heel ontspannen afsluiting van onze taallessen met hem.

Deze zaterdag op naar ons nieuwe avontuur in het weeshuis in de hoofdstad Antananarivo (Tana). Of er in ons verblijf internet is, is nog even onduidelijk. Dus heb misschien wat geduld.

Categorieën: