Proef en zie dat de Heer goed is

Nu we toch nog een aantal maanden in Nederland verblijven, stropen we onze mouwen op. We hebben een tijdelijke baan gevonden en tot Pasen zitten we in de nachtelijke uurtjes met onze handen in het deeg. Een grote bakkerij had mensen nodig om paasstollen te maken. De stollen vliegen ons om de oren… nou ja, door onze handen. Gemiddeld komen er 3000 stollen per uur langs en wij hebben het voorrecht om de amandelspijs erin te leggen, de stol dicht te vouwen en hem door te sturen naar de oven. Wat een gezegende stollen zullen dit zijn! (verkrijgbaar bij Appie)

Amanda had pas nog een leuk getuigenis. Tijdens een pauze kwam ze aan de praat met de productieleider. Hij heeft een moslim achtergrond en hoorde voor het eerst dat een christen overal met God praat en dat Hij ook terugpraat (ook achter de lopende band). Kort erna in de bakkerij liep het flink fout met een machine en leek het erop dat we die nacht niet verder konden draaien. Een motor was zo goed als stuk en er was geen andere op voorraad. Slecht nieuws voor een 24-uurs bakker. Uiteraard besprak Amanda dit met de Heer en verbrak dit onheil. De productieleider zei in deze crisis nog wat lacherig tegen Amanda dat ze hier maar met God over moest praten. Waarop ze zei dat ze dat al gedaan had. Hij vroeg toen iets verbaasd wat God dan geantwoord had. Amanda zei daarop dat het goed kwam en we verder konden draaien. En inderdaad hebben we helemaal tot het eind kunnen doordraaien. Dank U Heer.

Wat een plezier kun je hebben achter een lopende band als je God zo ziet werken.
Hij laat ook aan anderen zien dat Hij goed is én een levende God is!

Arjan met schoonouders in de schuilplaats (nu open gebroken). Het was een smalle ruimte achter een dubbele muur, toegankelijk via de kledingkast, links onder. Hier hebben 2 dagenlang 7 mensen met succes gescholen.

Een maand terug zijn we nog met Amanda’s ouders naar het Corrie ten Boom huis geweest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat de familie ten Boom in het verzet en hadden ze Joden ondergedoken in huis. Helaas werden ze verraden en opgepakt, maar de onderduikers werden niet ontdekt. Zij zaten verstopt in een schuilplaats. De familie ten Boom werd naar een concentratiekamp gestuurd en alleen Corrie heeft dit overleeft. Na de oorlog trok Corrie de hele wereld door en preekte over de liefde en vergeving van God. Een heel boeiend verhaal, wat ook verfilmd is (in engels).

De 27ste hebben we nog een feestje (tussen de stollen), want dan zijn we 10 jaar getrouwd!
De tijd vliegt om en we zijn heel benieuwd wat de volgende 10 jaar met de Heer voor avonturen zullen opleveren. En vooral dat Jezus de beloning zal krijgen voor Zijn volbrachte werk!

Daar nemen we maar een plakje paasstol op.

Categorieën: