Uitstel, géén afstel

Mangastiaka be! (erg koud)

Dag lieve mensen, het is een nieuw jaar en we zijn weer vrij om de Hollandse grens over te trekken! Velen zijn in afwachting wanneer we weer afreizen naar Madagaskar. Het besluit is genomen, de kogel is door de kerk. Na heel wat gedimdam en gepraat met onze hemelse Pappa, hebben we toch schoorvoetend besloten om tot mei in Nederland te blijven. Niet omdat we niet weg willen, maar omdat dit op de lange termijn voordeliger is. Op deze manier kunnen we dan de rest van dit jaar in het buitenland blijven (8 maanden). Plus aansluitend het jaar daarop nog eens 8 maanden. Zo blijven we ons netjes aan de Nederlandse wet houden van maximaal 8 maanden in het buitenland per kalender jaar.

Dus de knop gaat weer om. De voorraad kast was bijna leeggegeten, maar kan weer aangevuld worden met Hollandse etenswaren. De zelfgemaakte erwtensoep kan weer op voorraad in de vriezer. Het uitzendburo heeft een bezoekje van ons gehad. Het is weer, oranje boven! We gaan zien wat God voor ons heeft in deze periode!

We willen jullie trouwens niet onthouden van nog een geweldige getuigenis van een paar weken terug! We kregen bericht uit Madagaskar dat de vrouw van onze taalleraar Henry opnieuw vreselijk ziek was. Ze wilden naar de dokter, maar hadden geen geld. We meldden hen dat ze niet naar de dokter hoefden, omdat dokter Jezus opnieuw zou genezen. We hadden een bidstond en meldden hen de tijd dat we zouden bidden. Een uur na het gebed kregen we een email dat zijn vrouw voor 75% was genezen! De volgende ochtend was het 85%. Wat is God geweldig goed! Hij is Almachtig. Afstand is niets voor Hem en niets houdt Hem tegen om Zijn goedheid en liefde te tonen aan mensen.

Het wordt tijd dat christenen gaan beseffen hoe krachtig het gelovig gebed is! We zijn arbeiders samen met God. Zijn wil wordt werkelijkheid, zoals het in de hemel is, zo óók op aarde! Er is geen ziekte en ellende in de hemel. Jezus is het Hoofd en wij zijn Zijn Lichaam (hier op aarde) om Zijn wil uit te voeren.

Christenen, er is werk aan de winkel!

 

Categorieën: