Water in wijn

p1040831aHier even een update van ons. We genieten meer van onze tijd in Nederland dan we eigenlijk van tevoren verwacht hadden. We gingen natuurlijk een beetje met tegenzin naar Nederland om nog 2 maanden door te brengen, terwijl we liever in Madagaskar zaten om verder met de taal en mensen te werken. Maar onze hemelse Pappa heeft meer verstand van de dingen, blijkt weer. En wat zorgt Hij goed voor Zijn kinders! Hij legde ons duidelijk op het hart, dat we deze periode o.a. moesten gebruiken om aan Zijn voeten te zitten en tijd met Hem door te brengen. Niet altijd de werkende Martha maar ook de luisterende Maria.

Zo terugkijkend waren we ongemerkt het afgelopen jaar heel druk geweest met veel goede dingen. De 3 maanden Bijbelschool in Dallas was heel leerzaam, maar had ook rijk gevulde dagen. De missietrip in Zuid-Afrika met vele wonderen was prachtig, maar was zeker ook een bezige tijd. De 3 maanden in Madagaskar met geopende deuren én gemiddeld 7 uur per dag aan de taal was heel uitdagend, maar ook goedgevuld. En dan nog onverwachts de 4 drukke weken in de herberg in Spanje met vele bijzondere ontmoetingen. Kortom, we hebben God geweldig zien werken in mensenlevens én ons leven, maar ook is het goed om je tijden van stilte met de Heer te nemen. Onze Pappa had dit uiteraard beter door dan wij.
Hij verandert deze tijd van ‘water’ in wijn en het is voor ons tot grote zegen! Ons verblijf in Nederland blijkt echt een tijd van verfrissing te zijn.

God doet alle dingen meewerken ten goede voor hen die Hem liefhebben. – Romeinen 8 vers 28

Uiteraard zitten we niet de hele dag stil en in gebed. We hebben Bijbelstudies met vrienden, bakken Hollandse speculaasjes, hebben geholpen bij een kinderclub, maken boswandelingen en bezochten zieken en baden met hen. Het werk van de Heer gaat wel door. Alleen even in een lagere versnelling, zodat we straks weer verfrist de mouwen opstropen voor verdere avonturen.

God is aan het roer!

Categorieën: