De tijd vliegt als je plezier hebt

Het vertrek uit Madagaskar komt ineens akelig snel dichtbij. We hebben nog 1 week taallessen en aankomende woensdag hebben we al onze presentatie in het Malagasy. Henry heeft maar bedacht dat we dat wel tijdens een culturele avond kunnen doen met veel extra gasten ipv op een ochtend voor alleen de werkers. Maar met een twinkeling in zijn ogen zei hij dat we dan ook een preekje van 5 minuten erachteraan kunnen doen (in engels). Helemaal prima, die uitdaging nemen we aan!

Afgelopen zondag ging de preek in de engelse kerk goed. Arjan sprak over wat er allemaal voor geweldigs is gebeurd door Jezus’ dood en opstanding. En dat we in die overwinning mogen wandelen als kinderen van God. Een boodschap die in deze kerk een beetje miste, want ze neigden nog erg naar, we zijn nog zondaars. Het werd goed opgepakt. Dus we vertrouwen erop dat dit Woord van God hun denken vernieuwt en ze verder zullen groeien in de kennis van de Heer. Arjan moest zelfs door zijn vrouw op een horloge gewezen worden om te laten weten dat het bijna tijd was. Hij was zo enthousiast in de boodschap dat hij daarna nog een kwartier doorging. Gelukkig had niemand daar problemen mee.

Woensdag zijn we weer met Henry naar het ziekenhuis geweest. En hebben weer een hele afdeling kunnen doen. Er was een ongeluk gebeurd met een taxi-brousse, dus er lagen aardig wat zieken. Ook waren er mensen die van het dak waren gevallen, gestoken waren tijdens een overval etc. Henry bad dit keer ook en zag wonderen gebeuren. We konden voor allen bidden en het was er mega druk met bezoekers. Maar geen punt, op deze manier konden ze ook meemaken dat Jezus leeft en nog steeds wonderen doet.
Een man was er erg aan toe door een val en na gebed was de pijn aan zijn gebroken schedel verdwenen, daarna baden we voor zijn schouder en toen we weggingen kon hij hem zonder pijn bewegen. Prijs de Heer! Ook bezochten we de kinderafdeling en konden voor de kleintjes bidden. Onze hemelse Pappa is echt betrouwbaar en goed!

Nu we toch terug gaan naar Nederland, hebben we dus ook een goedkope, betrouwbare verzending voor de handgemaakte tassen gevonden ;). Wie dus nog geïnteresseerd is om een handgemaakte tas van onze zuster te kopen, kan dat aangeven, dan vliegen we het speciaal voor je naar Nederland.

Morgen gaan we weer naar het ziekenhuis. Wel jammer, nu alles zo rolt, dat we verplicht 3 maanden in Nederland moeten doorbrengen. Maar ’tsy manin’ (geen probleem), onze Pappa doet ook zaken in Nederland, dus we gaan gewoon met de flow mee.

Categorieën: