Open deuren

IMG_20160819_130129aGod is goed! Hij zorgt voor Zijn kinders en bemoedigd hen.
We hebben een heerlijke week gehad. Er zijn wat deuren opengegaan. Er werd ons gevraagd of we de preek willen doen aankomende zondag in de engelse kerk. Geweldig, kunnen we delen hoe machtig onze hemelse Pappa is en wat we allemaal ontvangen hebben door het offer van Jezus.

Ook werd afgelopen zondag tijdens de worship-avond bij Lovasoa (taalcentrum) gevraagd wie het de volgende keer wil leiden. We sprongen maar meteen op voor deze gelegenheid. Dit is een engelse avond, open voor wie wil komen met gevarieerd zang, preekje, gebed etc. Helemaal leuk! Mogen we het helemaal zelf indelen.

Vandaag zijn we met onze leraar Henry naar het ziekenhuis geweest om zieken te genezen! Voor ons een mogelijkheid om oa onze taal te oefenen en voor hem om God wonderen te zien doen. IMG_20160819_125759aIn anderhalf uur zijn we een hele afdeling door geweest en hebben met alle zieken mogen bidden. Ze zijn hier erg open voor gebed. Verschillende problemen kwamen we tegen: diabetes, maag, darmen, infecties. Bijna allen gaven aan een verschil te merken na gebed. Dank U, Jezus! Ook de verpleging was dankbaar dat we met hen baden voor een zegen voor hun werk. Ze wilden perse met ons op de foto.

We kwamen erachter dat we toch nog wel wat hulp bij de taal konden gebruiken. Als de mensen begonnen te praten was het toch vaak te snel om het te verstaan. Henry is enthousiast en wil volgende week weer en dan ook naar de andere afdelingen. Dan wil hij ook gaan bidden met de zieken. Zo geweldig om te zien dat iemand Gods waarheid oppakt en ook erin gaat wandelen.

Aankomende maandag zijn we uitgenodigd door Henry’s vrouw om te komen eten. Ze is heel dankbaar dat ze genezen is en wil ons ook graag ontmoeten.

We hebben het zo nog druk de aankomende tijd, maar wel met goede dingen! Verder wordt er van ons verwacht dat we aan het eind van onze taalles een presentatie geven in het Malagasy aan alle werkers van Lovasoa. We zijn al hard aan het oefenen met onze zinnetjes.

Faran’ ny herinandro mahafinaritra!
(Prettig weekend)

Categorieën: