Pappa is goed!

hand-hartPrijs de Heer, onze Pappa zorgt overal voor. Elke zaterdag stonden we een paar uur druk de was te doen met de hand en daar baalden we een beetje van. Zonde van onze vrije tijd. Deze week werd ons door Nina aangeboden om haar wasmachine te gebruiken. We wisten niet eens dat ze er een had. Helemaal top!

Aan het begin van afgelopen week hoorden we van onze leraar Henry dat zijn vrouw al jaren ernstig ziek is. Een soort van parasiet in haar hele lichaam en de beste artsen weten niets te doen, dan alleen maar pijnstillers geven. We hadden de week ervoor al iets aan hem kunnen vertellen dat we in Zuid-Afrika voor zieken hadden gebeden en God veel wonderen hadden zien doen. Hij was toen helemaal perplex, dus we lieten het maar even bezinken. Vaak hebben mensen (en helaas ook christenen) er nog nooit van gehoord, dat het nog steeds gebeurt. Dus toen we hoorden van zijn vrouw, boden we aan om er direct samen voor de ‘bidden’.  En hij vond het goed. We bestraften de ziekte en spraken leven over haar uit en de les ging weer verder.

Later na de pauze hoorden we dat zijn vrouw ‘vreemd genoeg’ om dezelfde tijd verlichting had gekregen. Ook hoorden we een dag later dat ze ipv 3 aanvallen per nacht nu 1 aanval had gehad. En weer sinds tijden bijna de hele nacht had geslapen. Prijs de Heer! God is goed. Henry vroeg ons verder te blijven bidden, want God hoorde ons gebed. Eh tja, dat klopt, maar in dit geval is het eerder de duivel die moet luisteren en zijn gevangene moet loslaten. Dat moeten we hem nog verder gaan uitleggen.

We praten nu steeds meer over het geloof tijdens de lessen. Henry is erg content met onze vorderingen in de taal. We lopen voor op schema! Dank U Jezus! Afgelopen week vroeg hij ons om tijdens de donderdag ochtenddienst als oefening allebei een zelf gekozen Bijbeltekst in Malagasy voor te lezen voor de werkers. Heel leuk!

We vonden beiden een mooie tekst en oefenden de dag ervoor flink op onze uitspraak. De klemtoon ligt hier namelijk weleens ergens anders dan verwacht. De dag brak aan en we mochten de mensen in Malagasy uitnodigen om hun Bijbel te openen en naar de teksten te gaan (Amanda’s) (Arjans). Iedereen was na de dienst heel enthousiast over de vorderingen. Zelf keken we iets meer naar de schoonheidsfoutjes… (zie galerij)

Ook konden we pas voor een bewaker van Lovasoa bidden. We zagen dat hij een doek om zijn gezicht had en vroegen wat er aan de hand was. Hij gaf aan dat het iets was met zijn gebit. We boden (in Malagasy) aan te bidden en hij vond het goed. Later zagen we hem weer, zonder doek om zijn gezicht! Wat geweldig als je het leven van Jezus kunt uitdelen!

God is er in de grote en kleine dingen. Van de week toen we thuis kwamen, hadden we geen stokbrood en ook de banaantjes waren net op. Dit betekende dat we niet echt een ontbijtje zouden hebben de volgende ochtend. In principe geen nood, dat overleven we ook wel. Maar in de avond klopte Nina aan en bood ons zowaar versgebakken broodjes aan!

Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden. – Matteüs 6 vers 33

God is betrouwbaar!

Categorieën: