Soep en gebed

IMG-20160604-WA0009Ook afgelopen week was geweldig. We hebben heel wat afgecrost met ons golfje. Toch lag het tempo van bezigheden iets lager dan de week ervoor, maar was daardoor net zo goed (zie foto’s). Op deze manier hadden we wat meer tijd om emails te beantwoorden, alle gebeurtenissen te overdenken en met onze Pappa te praten. Bijna elke dag gingen we met Bradley de straat op om ergens in één van de krottenwijken soep uit te delen, met mensen te praten en te bidden. Het wordt hier nu winter en het kan uit de zon best fris zijn in een hutje. Bradley is een expert in heerlijke soep maken en hij gebruikt allerlei kruiden en vulling om de mensen extra tot zegen te zijn.

Op vrijdag wordt er ook altijd soep gebracht in het kinderziekenhuis om de ouders te voeden. Het ziekenhuis zorgt wel voor voedsel voor de kinderen, maar niet voor de ouders. Soms verblijven ze weken in het ziekenhuis, maar hebben ze zelf weinig geld om te eten. Dit is een mooie ingang voor dit werk, want tot nog toe hadden ze geen toestemming om in het ziekenhuis voor de kinderen te bidden. Na de soep worden allen uitgenodigd in de bidruimte om voor hen (en hun kinderen) te bidden.

Ook bezochten we deze week een klein lokaal weeshuis van een vriendin van Bradley, Evelyn. Een thuis voor 38 kinderen. Het weeshuis leeft alleen van donaties en Evelyns man wordt wat ouder om alle klusjes te doen. De handen van Amanda’s vader zouden hier gaan kriebelen. Met wat gereedschap en spulletjes kan hier al veel opgeknapt worden. Er was net een paar dagen ervoor een baby te vondeling gelegd. Angel, 6 dagen oud! Gelukkig was ze op tijd door de politie gevonden en leefde ze nog. Ze werd bij Evelyn gebracht, een vrouw met een heel groot hart!

Op dinsdag en donderdagavond zijn we naar de 2 grootste ziekenhuizen geweest met het lokale life-team. Ze gaan hier wekelijks heen en worden al aardig bekend bij de verpleegsters. God doet grote dingen. Telkens horen ze weer dat er verschillende patiënten de dag na gebed naar huis konden. Ze hebben al op aardig veel afdelingen toegang om met mensen te praten (en te bidden). Je komt van alles tegen, van tienergangsters met schotwonden, mensen na een auto ongeluk, kankerpatiënten enz. En bijna iedereen staat open voor gebed. God raakt hen machtig aan. Arjan kon met 2 gangsters bidden nadat ze genezen waren om Jezus aan te nemen. Amen!

Categorieën: