Jo’burg!

P1040081aDeze eerste week van de Zuid-Afrika missietrip in Johannesburg zit er al weer op. De tijd vliegt om als je het naar je zin hebt!

We hebben deze week elke dag verschillende outreaches gedaan. Het verschil in dit land is groot, dure overdekte winkelcentra en sloppenwijken. In beiden hebben we met vele mensen kunnen praten en bidden voor genezing. Het is geweldig te zien hoe mensen soms heel verbaasd zijn na gebed, dat de pijn of kwaal ook werkelijk weg is. We hebben onnoemelijk veel meegemaakt en God grote dingen zien doen! Hier een paar impressies:

Woensdag en zaterdag zijn we naar Diepsloot geweest, dit is een grote sloppenwijk in Johannesburg. De schatting is dat hier zo’n 500.000 mensen (of miljoen) in krotten wonen. De nood is hier erg groot en de mensen zijn erg hartelijk en open voor gebed en een praatje. Je hebt al gauw aandacht, want je ziet hier geen blanken rondlopen. Kinderen vinden het geweldig om je blanke huid aan te raken. Er is hier een speciale groet met kinderen door elkaars duimen tegen elkaar te doen en ook met de volwassenen is er een speciale handdruk. Heel leuk.

Toen Arjan en ik hier liepen hadden we pas echt weer het idee dat we in Afrika waren, oude herinneringen van de wereldreis.

Naast het lokale kerkje in Diepsloot (waar we mee samenwerken) staat een kliniek. Het was er bomvol in de wachtkamer en buiten. We konden zo goed als met alle mensen bidden. Hoe geweldig is het om te zien als een gezicht helemaal opklaart en straalt als ze genezen zijn. Dit geeft geweldige mogelijkheden om met hen verder te praten hoeveel God om hen geeft en verlangt dat ze Zijn kind worden. We hebben gedurende deze week met het team ook minstens 15 mensen tot Jezus geleid.

Verder in de sloppenwijk in de kleine paadjes zat een vrouw met een groot abces op haar been en veel pijn in haar rug. Na met haar gebeden te hebben ging het al beter en na wat rondgelopen te hebben zakte de pijn steeds verder en begon ze te beseffen dat ze genezen was. Ze was sprakeloos en vol ontzag voor God.

Vrijdagavond gingen we naar een ziekenhuis en hadden toestemming om alle kamers langs te gaan om met mensen te bidden. Ook de verpleegsters wilden graag gebed. Niemand wees het af en velen werden genezen. God is zo goed!

Naast al dit ‘harde werken’ hebben we ook nog van een Zuid-Afrikaanse braai (bbq) genoten in de achtertuin van de voorganger waar we mee samenwerken. En om het helemaal af te maken hebben we donderdag ochtend een korte safari gedaan in een klein park in de buurt. Leeuwen, zebra’s, antilopen en neushoorns. Blijft mooi, die dieren.

Maandagochtend vliegen we naar Kaapstad. Daar staat ook veel op het programma. We gaan ervoor om het licht van Jezus te laten schijnen!

Categorieën: